27.4.2020

Mikä on WPT-kenttä?

Maailman suosituin padelliiga World Padel Tour vaatii pelikentiltään paljon. Vuosina 2017-2019 WPT:n pääyhteistyökumppani, espanjalainen MejorSet toimitti kaikki liigan kilpakentät.

Koska haluamme tarjota padelisteillemme parhaat harrastuspuitteet, Huippuvalmistaja MejorSet toimittaa myös kaikki Padel or Dien kentät. Näin varmistamme, että kenttämme kuuluvat maailman laadukkaimpiin.

Huippukentistä puhuttaessa korostuvat nämä kolme seikkaa:

1. Tärkein elementti huippukentissä on alusta, joka onkin sisäkentissämme huippuluokkaa. Alustavalmistaja Mondon STX Supercourt -nimellä kulkeva kenttämateriaali poikkeaa “perusalustasta” erilaisella ”kudonnallaan” ja hiekan määrällä. Supercourt-alusta puree palloon tehokkaammin ja tuntuu myös hieman pehmeämmältä pelata. Kyseinen alusta mahdollistaa osaavalle pelaajalle suuremman hyödyn kierrelyönneistä ja korostaa näin pelaajan henkilökohtaista taitoa vielä enemmän.

STX supercourt -alusta on käytössä kaikissa World Padel Tourin kisoissa ja sitä myöten se on myös vakiinnuttanut paikkansa jokaisen itseään kunnioittavan padelhallin alustana. Kaikki Padel or Dien sisäkentät on varustettu Mondon STX Supercourt -alustoilla.

2. WPT-standardeihin kuuluvat muun muassa 12mm lasit, jotka valmistetaan erityistä menetelmää käyttäen. Lasien kuulu tarjota pallolle juuri oikeanlainen pomppu. Lisäksi lasien kuuluu joustaa turvallisesti pelaajien törmätessä niihin ajoittain kovallakin nopeudella.

3. Korkeus, korkeus ja korkeus. Paraskaan kenttä ei toimi, jos hallissa ei ole tarpeeksi korkeutta. Pelikorkeuden hyväksikäyttäminen kuuluu oleellisesti peliin, jossa hyökkäyspositioon päästään usein ns. lobilyönneillä. Lobi on takalasin tuntumaan korkeana lyötävä roikkupallo, joka ostaa lyöjälleen tilaa ja aikaa antaen mahdollisuuden verkolle nousuun. Padel or Dien hallikorkeus huitelee pääosin vaikuttavassa kymmenessä metrissä, joten peli keskeytyy aniharvoin katto-osuman takia.

Tervetuloa pelaamaan maailman parhailla kentillä Pohjanmaan korkeimpaan halliin!