31.12.2020

Muistellaan, kiitetään, luvataan

Padel or Dien jännittävä vuosi on päätöksessään. Mitä jäi käteen?

Muistellaan.

Jos musiikki alkaa hiljaisuudesta ja rakkaus luottamuksesta, on kohdallamme todettava padelin alkavan maahan kaivetusta montusta. Monella tapaa montun kaivaminen kuvaa sitä, mitä Padel or Dien ensimmäiset puolitoista vuotta on ollut.

On kaivettu kuoppia sinne tänne ja kylvetty niihin betoniset ja metalliset siemenet. Siemenet, joista on kasvanut ensin Seinäjoen ensimmäiset ulkokentät Kirkkokadulle ja vajaa vuotta myöhemmin, viime huhtikuussa, Seinäjoen ensimmäiset sisäkentät Jalostajankujalle.

On kylvetty myös unelmien ja tahdon siemeniä. On haaveiltu oman padelkeskuksen lisäksi paljon muustakin. Haaveiltiin ennen kaikkea siitä, että pystyttäisiin luomaan jonkinlainen ilmiö, makee juttu. Haluttiin aktivoida ihmisiä uuden edessä, löytää uusia ystävyyssuhteita ja kilpailla hampaat irvessä. Ja ennen kaikkea haluttiin teettää järjettömän paljon kaikenlaisia vaatteita ja tavaroita hienolla logolla! Koska sitähän tämä touhu on parhaimmillaan ollut. Unelmointia ja leikkiä. Ja sitä se toivottavasti on hamaan tappiin asti.

Kiitetään.

Hyvin nopeasti meille oli selvää, ettemme voisi luoda tämän kaltaista ilmiötä yksin. Lähes yhtä nopeasti huomasimme, että ihmiset joita tarvittaisiin lajin levittämiseksi Seinäjoen sydämeen olivat jo kaikkialla ympärillämme. Kavereita ja tuttuja. Seinäjokisia ihmisiä.

Ihmisten omasta aktiivisuudesta ja halusta kehittyä syntyi seinäjokinen seura Padel Lakeus, jonka perustajajäsenet Mika Virmalainen, Juha Hirsimäki, Teemu Turunen, Saku Kivistö ja Teemu Salonen ansaitsevat erityiskiitoksen työstään. Toisin kuin yritystoiminnassa, jota Padel or Diekin on, yhdistyksen muodostavat ihmiset, jotka haluavat käyttää omaa vapaa-aikaansa toisten ihmisten hyväksi. Tämä asia jää usein liian vähälle huomiolle.

On kiitettävä myös Seinäjoen kaupungin väkeä siitä, että olemme saaneet järkevin ehdoin kasvattaa omaa visiotamme ja tehdä yhteistyötä julkisen puolen kanssa. Jenniina Palmu pitää meidät kaidalla tiellä viestinnän suhteen ja Hirsimäen Juhaa on kiitettävä toistamiseen uskomattoman hienosta työstään sosiaalisen mediamme rakentamisessa. Emmekä tietenkään olisi mitään ilman hallimme mittatilaustyönä meille rakennuttaneen Elkku Oy:n ikiomaa Puuha-Peteämme Panu Alasta!

default

Mutta kaikkein eniten on syytä kiittää seinäjokisia ihmisiä, jotka urheilullisena väkenä ovat ottaneet uuden lajin viipymättä omakseen, osallistuneet turnauksiin ja olleet tapahtumissamme pelaamassa ja yleisönä, pitäen myös vaikeina aikoina huolen tarpeellisesta hygieniasta. Ikähaarukan ollessa n. 7-77 vuotta, olemme nähneet hallissamme pelaajia sukupuoleen, ikään tai fyysisiin ominaisuuksiin katsomatta, ja se juuri onkin padelin rikkaus. Ei pelaamisen tarvitse (aina) olla hampaat irvessä vääntämistä, välillä se voi olla ihan vaan kivaakin.

Luvataan.

Vaikka nyt hieman antaudunkin muistelujeni vietäväksi, on todettava, ettemme vielä koskaan yrityksemme lyhyen historian aikana ole olleet näin etukenossa ja täynnä suuria suunnitelmia. Vaivoin pidämme suumme supussa kaikesta uudesta, mutta jotain uskallamme sentään kertoa:

Kihisemme halusta järjestää tänä vuonna väliin jääneen Stadi vs. Härmä turnauksen uusissa puitteissamme ja pitää sellaiset avajaiset, joita ei yleisörajoitusten aikana voi eikä pidä järjestää. Yleisen tilanteen hellittäessä iskemme päivät lukkoon ja tiedotamme isosti.

Mitä turnauksiin tulee, jatkamme päättäväisinä yhteistyötämme PadelLakeuden kanssa, jotta jonain päivänä ensimmäiset suomalaiset padelammattilaiset tulisivat Seinäjoelta. Pahoittelut, kaikki ikätoverini, jotka tätä luette, meidän osaltamme toivo on jo kankkulan kaivossa! Asetammekin toivomme lapsiin ja nuoriin, joita alamme systemaattisesti koulimaan padelin saloihin yhteistyössä Padel Lakeuden kanssa heti vuoden alussa. Lapsensa mukaan haluavat, ottakaa yhteyttä [email protected] tai http://padellakeus.fi!

Ennen tulevia kansainvälisiä ammattilaisia kiinnitämme huomiomme kuitenkin Suomeen ja kotimaan liigan kärkikahinoihin. Lupaammekin pyhästi, että lähivuosina kultainen POD-logo kimaltelee SM-kisojen top 10 -porukassa! (Kuvan hallisetä ei liity tapaukseen.)

Ja viimein palaamme siihen mistä lähdimme: olemme jälleen aikeissa kaivaa kuopan. Kuopan, joka jo nyt ladataan täyteen unelmien siemeniä. Ensi vuoden aikana valmistuva Battle Ground -nimeä kantava konseptimme tulee luomaan koko maan mittakaavassa ensiluokkaiset kisa- ja harjoittelupuitteet Seinäjoelle unohtamatta pallon hakualueita, korkeutta sekä viimeisimpiä kenttäteknologioita ja alustamateriaaleja.

Ja vaikka betonisten ja metallisten siementen aika tulee hieman myöhemmin, voitte olla varmoja siitä, että tälläkin kertaa pieni odotus palkitaan. Jännityksellä odotankin, kumpi näkee päivänvalon ensin: uudistettu keskuksemme vai kesällä syntyvä esikoiseni.

Onnellista uutta vuotta!

Heikki Paasonen,

Toimitusjohtaja

Padel or Die